Overprikkeling.coach is een onderdeel van I-Ster Coaching

Wat is nu eigenlijk overprikkeling?

Om je brein niet te overprikkelen met informatie die er niet echt toe doet, probeer ik eenvoudig te schrijven.

Ik wil graag de impact van overprikkeling en stress uitleggen voor de gevoelige sensitieve vrouw. Het kan zijn dat jij jezelf beter herkent in de term “hooggevoelige vrouw” (HSP).

Overpikkeling betekent dat je zintuigen heel gevoelig zijn en alles harder lijkt binnen te komen. Dit kan veel stress veroorzaken.

Het is alsof je probeert veel ballen in de lucht te houden, zoals werk en privéleven, maar wanneer je gestrest bent, wordt het vangen van die ballen moeilijker.

Je denkvermogen wordt minder scherp, wat gevoelens van onzekerheid en spanning met zich mee kan brengen. Soms ervaar je emoties zoals verdriet, angst of een gevoel van overweldigd zijn.

Door je aan te melden voor prikkelende informatie, stuurt I-Ster je inspirerende e-mails en ga je accoord met de privacyverklaring. Je kunt je eenvoudig afmelden.

Gevoelig, sensitief, hooggevoelig

Heb jij een natuurlijk talent voor bepaalde vaardigheden, zoals communicatie, leren en creativiteit. Deze kwaliteiten worden steeds belangrijker in onze wereld. Als jij als gevoelige vrouw deze talenten van nature meer hebt ontwikkeld, wordt je vaak een hoogsensitieve vrouw of HSP genoemd.

Zelf spreek ik graag van gevoelig en sensitief.

Je bent goed in zaken als luisteren naar en begrijpen van anderen. Vaak ben je erg behulpzaam, maar soms vergeet je voor jezelf te zorgen. Het kan voelen alsof er geen tijd of ruimte is voor dat stukje zelfzorg. Door te veel voor anderen te doen, negeer je vaak (onbewust) je eigen grenzen. Dit overschrijden van je grenzen kan leiden tot klachten van stress en gevoelens van vermoeidheid of zelfs uitputting.

Terwijl een gevoelige, sensitieve vrouw zo ondersteunend en aanmoedigend kan zijn naar haar omgeving, daar ligt jouw werkelijke talent.

Wat ben je mooi en waardevol gevoelige sensitieve vrouw! Ben jij je daar bewust van?

Door je aan te melden voor prikkelende informatie, stuurt I-Ster je inspirerende e-mails en ga je accoord met de privacyverklaring. Je kunt je eenvoudig afmelden.

Overprikkeling zie je niet

Stel je voor dat je een prachtige bloem bent in een tuin. Je groeit en bloeit heel mooi, maar soms willen mensen te veel water geven en prikt het zonlicht op je bloemblaadjes. Dat maakt dat de bloemblaadjes verwelken en je niet meer zo stralend bent.

De mensen zien niet dat jij als prachtige bloem iets anders nodig hebt dan zij!

Een burn-out is een beetje zoals die verwelkte bloem. Het gebeurt wanneer je niet kan of durft uit te spreken wat JIJ nodig hebt. Of te lang heel hard werkt zonder genoeg rust te nemen.

Jouw lichaam en geest raken uitgeput, je kunt niet meer zo goed groeien en bloeien als voorheen.

Het is belangrijk om te leren wanneer je moet stoppen en rusten en uit te spreken wat goed is voor jou. Zodat jij blijft groeien en bloeien, net als een prachtige bloem in een mooie tuin.

Soms duurt het een tijdje voor je weer helemaal de oude bent.

Omdenken kun je leren

Omdenken heeft tijd nodig!

Het is belangrijk om bewustzijn en begrip te creëren voor de uitdagingen die gevoelige sensitieve vrouwen ervaren.

Het is nodig dat jij als gevoelig vrouw uitspreekt naar jouw omgeving hoe bijzonder JIJ bent.

Dat kan alleen wanneer jij zelf begrijpt hoe jij in elkaar zit. Welke talenten heb jij en wat heb je nodig om te voorkomen dat je overprikkeld raakt.

Je ziet hier een afbeelding met herkenbare gevoelens.

Kijk jij op deze manier naar jezelf?

Zo ja, dan kun je vertellen aan je omgeving wie JIJ bent. Je kunt uitleggen dat je een gevoelige sensitieve vrouw bent die intens leeft en meer verwerkingstijd nodig heeft voor de prikkels die je ontvangt. Dat het nodig is om activiteiten af te wisselen met momenten van rust. Vertel welke steun je nodig hebt in jouw leven.

Zo groei jij naar een gelukkig leven.

Jouw leven vol levensvreugde!

 Juist omdat de symptomen van overprikkeling zo divers zijn denk aan hoofdpijn, vermoeidheid, stress en verminderde concentratie tot slaapproblemen , innerlijke onrust en intense emoties, voelt het onmogelijk om tijdens de overprikkeling nog uit te leggen wat je nodig hebt van de mensen om je heen.

Het voelt nog ingewikkelder wanneer de ander nooit last heeft van overprikkeling. Waarschijnlijk niet begrijpt dat alledaagse activiteiten zoals werk, studie, huishouden, koken en boodschappen doen onoverkomelijk zwaar zijn geworden.

Denk nog even aan die prachtige bloem in de tuin!

Langdurige overprikkeling kan leiden tot chronisch overprikkeld zenuwstelsel.

Meteen aan de slag met jouw overprikkeling.

Speciaal voor de gevoelige sensitive vrouw is er het Zen-Pakket.

Na aankoop ontvang je direct een online trainingspagina.

Als toevoeging krijg je na het invullen van je adres-gegevens twee essentiële oliën toegestuurd.

Ik gun jou die rust en levensvreugde zo!

PS, het is ook heel fijn om je zenuwstelsel te kunnen kalmeren 💚

Het Zen-Pakket, eerste hulp bij overprikkeling is nu tijdelijk verkrijgbaar voor de introductieprijs van 14,99 euro!

Centrale zenuwstelsel

Overprikkeling en het centrale zenuwstelsel horen bij elkaar.

Wanneer je lichaam overprikkeld raakt, gebeurt er veel met je zenuwstelsel en dit kan leiden tot langdurige problemen, zoals chronische overprikkeling en zelfs ontstekingen in je lichaam. Laten we eens kijken wat dat precies betekent:

  • Je “Centrale Zenuwstelsel” is eigenlijk het denkende deel in je hoofd. Dit deel gebruikt wat je ziet en hoort, en vertelt de rest van je lichaam wat het moet doen.
  • Het “Perifere Zenuwstelsel” werkt als een boodschapper. Het brengt informatie van je zintuigen, zoals wat je voelt of hoort, naar je hoofd en andersom.
  • Het “Autonome Zenuwstelsel” is als een automatische piloot voor je lichaam. Het regelt dingen waar je normaal niet over nadenkt, zoals je hartslag en ademhaling. Dit systeem heeft twee kanten: eentje die actief maakt en eentje die je helpt ontspannen.

Als je lichaam te veel prikkels binnenkrijgt, zoals te veel geluid, licht of stress, kan je zenuwstelsel overbelast raken. Dit betekent dat het te hard moet werken en niet goed kan uitrusten. Als dit te lang doorgaat, kan het leiden tot chronische overpikkeling. Dit betekent dat je lichaam constant in een soort alarmtoestand is.

Je kent de term; “remmen en gas geven” vast wel!

Chronische overprikkeling kan ervoor zorgen dat je lichaam ontstekingen krijgt. Dit zijn niet de normale ontstekingen die je krijgt als je je bijvoorbeeld snijdt, maar langdurige ontstekingen die binnenin je lichaam gebeuren. Deze ontstekingen kunnen ervoor zorgen dat jij je niet lekker voelt en zelfs tot andere gezondheidsproblemen leiden.

Esther Wolff

Op al mijn kinderfoto’s loop ik in mijn blootje of zit ik in bad! Pas ruim 30 jaar later wist ik dat ik altijd overprikkeld was. Mijn kleren kriebelden en mijn hoofd was één grote chaos. In bad kreeg mijn overprikkelde lijf en hoofd rust.

Ik heb mijn jeugd als geweldadig en manipulatief ervaren. Een ervaring die tot aan mijn 40ste een rol is blijven spelen. Wat zou ik graag toen al de kennis hebben gehad van nu.

Mijn Missie is dan ook gevoelige, sensitieve vrouwen die dagelijks overprikkeling ervaren, te begeleiden naar ontspanning, energie en een vreugdevol leven!

Zo is I-Ster Coaching geboren!

Ohhhh wat ben je mooi!

Werkwijze van I-Ster is anders!

Als oprichter van I-Ster Coaching wil ik mij als gevoelige sensitieve vrouw verbinden met andere gevoelige en overprikkelde vrouwen. Het is mijn passie om je te begeleiden bij het vinden van de verbinding met je eigen gevoelige “ik”.

Dit betekent dat je jezelf met liefdevolle ogen bekijkt, je grenzen herkent en de moed hebt om ze uit te spreken.

Mijn meditaties en visualisatie nemen je mee op een reis met een sprookjesachtige verhaallijn, vaak met betrokkenheid van dieren.

Voor mijzelf is de vlinder een symbool van transformatie, en ik deel deze symboliek graag met jou. Het kan nodig zijn om mijn stijl te ontdekken en je eigen te maken, en dat is helemaal prima.

Ik beschrijf mijn benadering eenvoudig en spiritueel, wat voor mij simpelweg betekent dat ik leef vanuit liefde.

Ik nodig je van harte uit om de onderstaande meditatie te beluisteren en jezelf open te stellen voor een reis van zelfontdekking en transformatie.

Wortels van je chronische overprikkeling

Heb je ooit nagedacht over de wortels van je chronische overprikkeling, die misschien al in je kindertijd zijn ontstaan? Soms is het moeilijk te begrijpen waarom dit gebeurt.

Als gevoelige sensitieve vrouw word je geboren. Al bij je geboorte heb je een uniek fijnbesnaard zenuwstelsel. Wanneer er in je jonge jaren iets gebeurt waarbij jij je onveilig voelt, gaat je zenuwstelsel veranderen. Je voelsprietjes gaan aan, en vanaf die dag scannen ze constant of je veilig bent. Wat vermoeiend zeg!

Ieder mens komt voor uitdagingen te staan. Dat maakt dat wij kunnen en mogen groeien in het leven. Wanneer deze uitdagingen een last worden, je uitputten, stress geven, moe maken met allerlei lichamelijke klachten tot gevolg kun jij niet meer JOU zijn. Je raakt bij jezelf vandaan en op een dag zeg je tegen jezelf: “Ik ben mijzelf helemaal kwijt!”. 

Onverwerkte en oude patronen staan vaak het geluk van jouw mooi “ik” in de weg. Met mijn expertise in numerologie kun je op een integere manier ontdekken waar je voelsprietjes zijn aangegaan en hoe het komt dat het nog dagelijks voor overprikkeling zorgt. Gevoelige sensitieve vrouwen zoals jij hebben een numerologiesessie samen met mijn liefdevolle aanpak als waardevol en helend ervaren.

Het is een fantastische ervaring om te leren hoe jij je energie kunt doseren en je behoeften op een liefdevolle bij jou passende manier kunt uiten.

Ik heb mijn “waarom en hoe” vragen beantwoord gekregen, en leef iedere dag volgens de makkelijk toe te passen stappen die ik heb ontwikkeld.

Als een mooi kadootje is mijn gevoeligheid mijn kompas, zeg maar raadgever geworden.

Dat, gun ik jou ook!

Lees je mee?

Mijn missie is, om in 2035 meer dan 30.000 gevoelige, sensitieve vrouwen te hebben geholpen van dagelijks overprikkeld zijn naar een leven vol rust, balans en vreugde.

Kletsen
1
Digitaal kopje koffie drinken?
Digitaal kopje koffie drinken?