Mijn reis naar zelfontdekking

Als een hooggevoelige vrouw en coach, weet ik uit eerste hand hoe het is om dagelijks met overprikkeling om te gaan. In deze blog wil ik mijn persoonlijke reis delen – een pad van zelfontdekking, empathie en het vinden van balans in een wereld vol sensorische overload.

Mijn gevoeligheid heeft mij altijd een rijke, diepe verbinding met de wereld om me heen gegeven. Geluiden, geuren (sommige dingen kunnen zo vies ruiken, brrr) en kleuren (daar word ik erg blij van, maar dat is jou vast al opgevallen 🤫). Mijn zintuigen hebben allemaal een intense resonantie. Maar met deze diepte van ervaring komt ook de uitdaging van overprikkeling. Het was een zoektocht om te leren hoe ik mijn gevoeligheid kon sturen zonder mezelf te verliezen in de chaos van dagelijkse prikkels.

Het keerpunt kwam toen ik begon te begrijpen dat mijn gevoeligheid zowel een gave als een uitdaging was. Ik leerde strategieën voor zelfzorg en grensbeheer, waardoor ik een evenwicht kon vinden tussen het omarmen van mijn empathie (afsluiten voor emoties van de mensen om mij heen) en het beschermen van mijn innerlijke rust door het doseren van mijn dag.

Een belangrijk aspect van mijn reis was het overwinnen van jeugdtrauma’s. Deze ervaringen hadden mij in eerste instantie kwetsbaar gemaakt voor stress en emotionele overbelasting. Het was een nare ervaring dat tijdens het aanpakken van mijn jeugdtrauma’s je nog eens extra kwetsbaar bent. De reis van het heel worden van mijn eigen “ik” was het waard. Patronen die mijn gevoeligheid negatief beïnvloeden, herken ik nu. Na een tijdje ontdekte ik dat er nieuwe patronen zijn ontstaan door het doseren van mijn energie en ik mij steeds gelukkiger ging voelen. “Het mooiste wat je kunt worden is jezelf” is dan ook mijn motto!

Nu, als choach wil ik mijn kennis delen om gevoelige, sensitieve vrouwen die iedere dag last hebben van overprikkeling te begeleiden naar een leven vol zelfvertrouwen en levensvreugde.

In toekomstige blogs zal ik dieper ingaan op specifieke copingstrategieën en zelfzorgtechnieken die mij geholpen hebben.

Kletsen
1
Digitaal kopje koffie drinken?
Digitaal kopje koffie drinken?